Vlaams Kampioenschap Alle Categoriëen te Kortrijk

Gepubliceerd op: 02/06/2024

Het belangrijkste Vlaamse atletiekkampioenschap werd door de federatie toegekend aan KKS.
Het was voor de vrijwilligers, die we ten zeerste bedanken, een heel intenste wedstrijd.
De vele dagen voorbereiding, de vooravond van de wedstrijd en natuurlijk de dag zelf…
De dag begon héééél vroeg, de livestreamboys waren de eerste, om 6uur. Dit om alles klaar te zetten om de gehele wedstrijd in beeld te brengen.
Dan was het de beurt aan de catering, om de juryleden, die van over het gehele Vlaamse land komen, te verwelkomen met een warme koffie/thee met koffiekoek.
Ondertussen waren de pistemannen alles op te stellen in dienst van de atleten.
De hamerslingeraars moesten al om 9u aan de bak. Zij moesten hun hamer zo ver mogelijk slingeren en dit in de laatste bui van de dag en die was nog hevig.
Stilaan piepte de zon er matig door de wolken heen, maar het bleef door, de wind was in de morgen wel weer van de partij, iets teveel in de rug, zodat meerdere spurtresultaten de tabellen niet gaan halen.

Voor KKS kwamen er 10 atleten aan de start en 2 van hen mochten het podium op.
Hanne Vandenbroucke stond als 3de op de startlijst bij het polsstokspringen, ze wou zeker een medaille pakken, en uiteindelijk werd het zilver.
Michelle Debal hoopte ook een medaille op te rappen na de aankomst van de 800m, ze liep een goede ingedeelde wedstrijd en de bronzen medaille lag er nog, die raapte ze snel en daar lag nog een persoonlijk record bij.
2 KKS-atleten deden buiten wedstrijd mee, dwz zij mochten meedoen, maar konden geen medaille hadden, zij zijn buitenlandse atleten –naast aangesloten bij KKS ook aangesloten bij een buitenlandse club.  Chaimae Bouchaal  werd 5de bij het discuswerpen en Carlos Jimenez Andrino  werd knap 6de op een goed bezette  800m.
Niels Laevens haalde 2 finaleplaatsen (bij de 1ste 8), werd 5de op de korte horden en 8ste bij het speerwerpen (persoonlijk record), wetende dat hij de avond voordien nog helpende was bij het rondbrengen van de horden en bij mama catering..
Ook net een finaleplaats voor Florens Maricau  op de 5000m.
De andere KKS atleten trokken huiswaarts met een seizoensbeste, vooral voor Robbe Vanfleteren   (100m&200m) die na veel blessureleed, met nu gekende oorzaak en gepaste behandeling, een hele opsteker. Broer Arne  en Genelva Diko deden het op de 400m.
Pechvogel van de dag was Keith Luypaert, hij struikelde op een horde en de wedstrijd was over voor hem.

Het was een vermoeiende dag, maar een geslaagde wedstrijd.

Verslag van Florens.

Na de hitte op de interclub waren de weergoden de afstandslopers op het Vlaams kampioenschap beter gezind.
Op de 5000m kwamen 17 atleten aan de start. Al snel breekt de groep op in 7 leiders en een achtervolgend peloton. De 7 atleten hebben een PR onder 15 minuten en zullen onder elkaar strijden voor de felbegeerde podiumplaatsen. Na 1/3 wedstrijd leid ik een groep van 4 atleten in een strijd om een top 8-plaats. Op zoek naar een nieuw PR loop ik een strak tempo. Halverwege de wedstrijd lost een atleet uit de kopgroep. Op dat moment volg ik op 15 seconden met 2 atleten in mijn spoor.
Achter de eenzame leider, Sander Vercauter (ACME), valt het 6-tal uiteen. De 2 atleten in mijn spoor blijven volgen, ook op 800m van de meet.

Bij het ingaan van de laatste ronde heeft de leider nog 3 seconden voorsprong op zijn eerste achtervolger, maar met een geweldige laatste 400m haalt Kobe Hermans (DCLA) de onfortuinlijke Sander Vercauter nog in. Hij verbetert zijn PR met 17 seconden en kroont zich Vlaams kampioen.
Op 500m van de streep versnel ik waardoor een van de 2 atleten mijn spoor lost. Bij het ingaan van de laatste ronde breekt ook mijn laatste metgezel. Met nog 150m te gaan, kom ik nog tot op 50m van de 7de plaats. Uiteindelijk strand ik 3 seconden. Missie top 8 geslaagd.

Verslag van papa Michelle.

Na twee persoonlijke records zowel op de 400 en de 800 was het tijd voor het kampioenschap van Vlaanderen 800m alle categorieën en dit op haar gekende Wembley. de conditie was crescendo en aan motivatie geen gebrek
Aanvankelijk had Michelle op papier de 3de snelste chrono van het pak, maar de benen zijn nooit zo voorspelbaar als papier. Als 4de ingeschreven tijd stond Myrthe Baeten van EA op een zucht van Michelle haar tijd. Jacintha Cornelis en Maaike Vander Cruyssen waren de uitgesproken topfavorieten, met al heel sterke chrono’s gelopen in de voorafgaande competities.
Vertrekkende vanuit baan 5 met raket Maaike achter haar aan , was het in eerste instantie alle zeilen bijzetten om voeling met de kopgroep te behouden. Michelle kon netjes aanpikken en liep heel verstandig haar eerste 500m. Jacintha liep op de 2de plaats en zette haar versnelling in, in een poging de kloof met Maaike te dichten. Voor Myrthe ging het op dat moment even te snel en moest de koplopers laten gaan. Maaike bleef heel autoritair op kop lopen en toonde geen moment van verzwakking. om uiteindelijk voor winst in een mooie 2.08 over de streep te komen .
Spannend leek het nog te worden voor de 2de plaats, waar Michelle op de laatste 50meter nog heel sterk Jacintha onder druk aan het zetten was. en uiteindelijk onverwachts met de bronzen medaille naar huis mocht gaan. en voor de 3de keer op rij in een nieuw persoonlijk record. nieuwe besttijd 2.11.26 .
Met voorsprong de mooiste wedstrijd van Michelle in haar loopcarrière.
Een beloning van harde werk, motivatie en goede begeleiding.

Titel verslag atletiek.be

Het Allianz Kampioenschap van Vlaanderen in Kortrijk leverde twee internationale limieten op. Scholiere Svea Van Laere klaarde in het hoogspringen 1m78 en mag naar het EK U18 in het Slovaakse Banska Bystrica. Juniore Steffi De Saegher heeft haar ticket voor het WK U20 in het Peruaanse Lima, want op de 100mH stormde ze naar 13”40. Daarnaast kreeg het publiek nog tal van aantrekkelijke wedstrijden voorgeschoteld.

De Kortrijkse piste deed zich weer alle eer aan.

Recent gepost nieuws