Provinciaal Kampioenschap indoor

Gepubliceerd op: 07/01/2024

Na de nieuwjaarswensen en – drinks is het tijd voor de winter-provinciale kampioenschappen.

Als eerste mochten de binnenlopers en -springers hun kunnen demonstreren.

Voor sommige was het vroeg uit de veren. Naast de vele atleten die werden verwacht in de Topsporthal kwamen er ook nog een 1000-tal dartspelers afgezakt voor hun BK. Dus was het aangeraden tijdig te vertrekken om een parkingplaats te bemachtigen. Door onze dartsinformant, Günther, kwamen we te weten dat er al een 400tal darters niet waren afgezakt, omwille van het afschaffen van de gemixte wedstrijden.

Over 60m verspreidde horden was het parcours voor cadet Cas Glorieux en daar was meteen ook de 1ste medaille: brons.
De volgende medaille volgde al snel, deze was enkel te grijpen door gebruik te maken van een polsstok. Seniore Hanne Vandenbroucke greep meteen naar de hoogste, goudkleurig. Haar trainingsmakker senior Hendrik Koops plukte later in de namiddag de zilveren weg.

De horden werden verwijderd en dus was het tijd voor de 60m wedstrijden zonder hindernissen.
Voor de jonge kerels was het vooral om ervaring op te doen en als het kon een finaleplaats mee te pikken. Reinhout Voet en Cas zagen hun kans bij de cadetten. Cas versierde een finaleplaats waar hij net naast het podium viel.
Bij de seniors Victor Recour, Lars Herreman en als laatste Keith Luypaert, hij mocht aantreden in de finale.

Op de 800m kwamen er 4 cadetten aan de start. De broers Fons en Ferre Vandoorn, Gilles Vanneste en Bjarne Gaereminck. Ferre  had al het hoogspringen achter de rug. Fons  en  Gilles vervoegde later in de namiddag Mauro Godefroid bij het verspringen, hij had dan al een 200m in de benen.
Bij de scholieren waren het de tweelingbroers Wietse en Warre Duthoo die de KKS -kleuren verdedigden.

Verder aan de start van de 200m scholiere Aya ZahafiVictor, Lars en de medaille winnaars Dylan Monserez  -goud en op het zilveren plateautje stond Keith.

Op de dubbele baanronde werden er ook 2 medailles na de streep opgeraapt, de 1ste was voor junior Brent Verstraete, zilver, de 2de een bronzen was er voor seniore Genelva Diko.

Seniore Michelle Debal kwam als laatste van KKS aan de start liep de 1500m en hengelde van bij het begin van de wedstrijd naar goud en die had ze dan ook aan de haak na de meet.

Günther kwam geregeld afgezakt naar de zaal en zijn atletiekliefde bezorgde hem  bij wijlen kriebels.