Belgisch aflossingskampioenschap

Gepubliceerd op: 18/09/2023

Het clubgebeuren, na de interclub, zijn de aflossingskampioenschappen. Zondag waren de Belgische Kampioenschappen aan de beurt.
De masters mannen hadden een titel te verdedigen op de 4x100m. Ze vertrouwden op elkaar zodat weinig training op de stokwissels nog nodig was.
Ze kwamen aan de start in dezelfde volgorde als vorig jaar. Wouter Decraene nam de start om het stokje door te geven aan Lars Herreman. Hij zette bochtenloper Joachim Zephirin aan het lopen. Slotloper was Ingmar Herreman die met het stokje in de hand over de meet liep. Op alle aflossingspunten kwam de witte vlag in de lucht. Dus alles was voor alle ploegen reglementair verlopen, de titel was binnen. De blijven de Belgische titels in KKS kleuren opstappelen.
- Ingmar : 5 titels
- Joachim en Lars : 4 titels
- Wouter : 2 titels

Het is tijd om de ‘oudjes’ te gaan opvolgen en ze zijn al goed begonnen. Op de 4x100m mochten ze aantreden in de finale. Kobe Tack (junior) nam de start, dan volgde Brent Verstraete (scholier) vervolgens Keith Luypaert (senior) en slotloper Arthur Taerwe (senior). Zij werden knap 6de.
Op de 4x200m werd Arthur gewisseld door master en trainer Lars Herreman (juist die van hierboven). Zij haalden net de finale, maar in de finale schoven ze een plek op en werden ze knap 7de.

De al wat geroutineerde ploeg kwam aan de start van de 4x400m. Dit maal geen Joshua Tremerie in de startblokken, maar Robbe Vanfleteren , Joshua stond op plaats 2. Hij mocht de stok doorgeven aan Arne Vanfleteren. Slotloper was zoals gewoonlijk Dylan Monserez. In een sterk bezette wedstrijd werden zij 6de.

Nu is het tijd om wat te rusten en te ontspannen.

Foto's dank zij Gaëtan Chiroux en Judith Geldhof

Recent gepost nieuws