Provinciale Aflossingskampioenschappen : dubbel goud

Gepubliceerd op: 27/08/2023

Het was dubbel feest voor de A- mannenaflossingsploeg bij de spurters.

Twee ploegen waren naar Nieuwpoort getrokken met de wil om een dubbelslag te halen.
Dit op de 4x100m als op hun beter liggende 4x200m

De ploeg bestaande uit de broers Arne en Robbe Vanfleteren, Dylan Monserez en startloper Joshua Tremerie was de A-ploeg, De B-ploeg bestond uit Kobe Tack, Brent Verstraete, Keith Luypaert en trainer Lars Herreman. Het mee hebben van een B-ploeg is geen overdreven luxe, moest er iemand , om welke reden ook, wegvallen na de 1ste race de 4*100m, was er altijd een back-up.
Deze was niet nodig, zodoende kwamen, er telkens 2 ploegen aan de start.

Eerst de 4*100m, start loper Joshua kwam, zoals altijd, sterk uit de blokken, gaf de stok door aan Dylan, die als betere 200m een langere afstand voor zijn rekening nam. Die zette bochtenloper Robbe aan het werk, die tenslotte zijn broer Arne de opdracht riep om als 1ste de meet te overschrijden met de stok in de hand. Dit lukte hem het 1ste goud was binnen. De 2de ploeg, jong en oud gemengd kwam als 5de over de meet liep in volgorde Kobe, Brent, Keith en Lars.

De wedstrijd waarop ze nagenoeg zeker waren het goud binnen te halen, kende een andere volgorde.
Joshua bleef uit de startblokken komen, wisselde met Arne. Het was aan Robbe om binnen te komen en te wisselen met Dylan, die nu de taak had zichzelf met de stok in de hand over de meet te komen.
Hun tijd was uitstekend : 1’29”69. De snelste tijd over alle Vlaamse provincies. De 2de ploeg liep in dezelfde volgorde 3/100 te traag voor het brons.

Volgende opdracht : Belgisch Kampioenschap op 17 september.

Recent gepost nieuws