Tal van medailles op de provinciale kampioenschappen.

Gepubliceerd op: 25/04/2023

8x goud, 8x zilver en 7x brons, daar kunnen we nog de 2 gouden medailles van vorig week op de 10.000m aan toevoegen.

De grootste oogst was bij het polsstokspringen op zaterdag, dan ging de proef door voor alle categorieën. Goud was er voor Tim Van Iseghem (sen), Hanne Vandenbroucke (sen), zilver voor Margot Neyrinck (sen), Henrik Koops (sen) en Suze-Anne Becqaert ( schol).

Individueel was de grote slokop Dylan Monserez (sen), hij raapte goud aan de meet op , de 1ste dag na de 400m, op zondag na de 100m en de 200m. Daartussen sprong hij naar brons.
Ook Brent Verstraete vulde zijn tas met meerdere medailles, maar miste een titel op 1/100. Voor hem was er zilver op 200m en de 400m, brons op de 100m.

Olivier Nolf (sen) hinkte -stapte en sprong naar de gouden medaille in het zand en liet die niet liggen.
Thomas Desimpelaere (jun) maalde vele rondjes af, pas na 5000m hing de gouden plak aan het aankomstlint.
Matisse Vanneste (jun) huppelde over de horden die verspreidt stonden over 400m, naar het goud. Tijdens dezelfde wedstrijd behaalde Joachim Zephirin brons bij de seniors.
Matisse haalde ook nog zilver ook bij de horden maar nu stonden die wat hoger- 1m, maar nu over een afstand van 110m. De horden werden nog verhoogd naar 1,06m voor senior Niels Laevens, hij mocht brons ophalen

De 200m bij de seniors bleek wel een clubkampioenschap, in de sterkste reeks waren 5 van de 6 atleten in een rood-gele clubtrui gehuld. Zij zorgden terug voor een CleanSweep, net als bij 200m indoor. De broers Vanfleteren mochten samen mee met Dylan op het podium, Robbe aan de rechterkant = zilver, Arne links=brons.

Nog 2 ‘dames’ medailles op de 400m, zilver bij seniors voor Genelva Diko en brons voor juniore Michelle Debal.
Op het langere werk kwamen er ook nog 2 bij. Arthur Ballenkens (schol) liep op de 3000m naar het zilver en Wietse Duthoo (cad) werd beloond met brons op de 1500m.

Nog tal van atleten namen deel, voor sommigen van het hun vuurdoop, die ze allen goed hebben doorstaan.

Alle KKS - resultaten:

Resultaten dag 1
Resultaten dag 2
Verslag op de site van de federatie

Kobe Tack (jun) en Rocco Di Vita (master M75) haalden vorig week al de provinciale titel binnen op de 10.000m, dit op eigen terrein.

Dank aan de fotografen : Alain, Filip en Joachim.

Recent gepost nieuws