Vervolg winterkampioenschappen

Gepubliceerd op: 06/03/2023

Op zondag 26 februari was ‘the place to be’ voor de crossers het park van Laken.

Het Belgisch Kampioenschap werd er betwist. Zonnige weersomstandigheden, de bij wijlen hevige, wind was hier en daar op het parcours goed voelbaar.

Voor de cadetten was hun eerste kennismaking met een Belgisch Kampioenschap
Bij de 1ste jaars kwam Bjarne Gaereminck aan de start, hij finishte in de eerste helft van de deelnemers. Bij de 2de jaars was dit ook het geval voor Wietse en Warre Duthoo.
Thibault Lachat ko, geblesseerd niet deelnemen, waardoor ook zus Ella niet aan de start kwam bij de miniemen. Ine Gaereminck en Fons Vandoorn kwamen alvast even piepen hoe alles er aan toe gaat.

Over naar de maand maart: laatste maand van het winterseizoen, meteen ook deze van de laatste winterkampioenschappen.
Nog 3 Belgische indoorkampioenschappen.

Bij de masters M35 kwam Joachim Zephirin aan de start van de 60m, hij zette een nieuw clubrecord neer.
Bij de scholieren kon Brent Verstraete zijn tijd op de 200m niet verbeteren, had geen tijd gehad om te wennen aan de indoor piste van Louvain-la Neuve. Net zoals bij het baanwielrennen zijn niet alle pistes gelijk.
Joshua Tremerie kon dit de dag nadien wel op de 400m op de trainingspiste te Gent. Hij won zijn reeks, nadat hij meteen de kop nam en deze niet meer afgaf.

Tot gisteren was de 4x400m ploeg bestaande uit Dylan Monserez, Joshua Tremerie en de broers Arne en Robbe Vanfleteren Belgisch lijstaanvoerder De Belgian Tornados hebben het van hen overgenomen, maar bij de clubs blijven ze lijstaanvoerder.

Volgende week gaan de masters elkaar nog bestoken voor de titels in het veld.

Recent gepost nieuws