Provinciaal Kampioenschap indoor: 4x goud; 9x zilver en 2x brons

Gepubliceerd op: 09/01/2023

Wat schitterde er op de catwalk van de Gentse indoorhal? Het nieuwe clubtruitje. Het kreeg van allen veel lof voor haar uitstraling.

Maar het belangrijkste van de dag was de medaillejacht En deze verliep al goed in de voormiddag.

Om de eerste medailles te pakken, was een polsstok nodig om die in de hoogte te plukken. En het waren de hoogste met een gouden kleur. Suze-Anne Becquart plukte die bij de scholieren en Hanne Vandenbroucke bij de seniors. Later in namiddag hing er nog goud voor senior Hendrik Koops , als uitloperke nam hij ook nog deel aan de 800m.

De meerkampmannen junior Matisse Vanneste en senior Niels Laevens kozen voor dezelfde proeven.
Het verspringen en de 60 Horden , resp. 1m en 1,06m hoog. Jaloers op elkaar hoefden ze niet te zijn, ze gingen beiden met 2x zilver naar huis.
De horden werden op zij gezet voor de reeksen 60m. Alle KKS-mochten zich opmaken voor de finales.
Bij de scholieren was dit Winter D’haese en Brent Verstraete, deze laatste raapte brons op na de meet. Bij de senioren was de helft geel-rood gekleurd. Victor Recour, Arthur Taerwe en de zilveren medaille winnaar Massimo Renson.
Ondertussen was cadet Ferre Vandoorn aan het hoogspringen. Hij viel, niet van de mat, maar net naast het podium.

Tijd voor de 200m, waar de voorspelde medailles er ook kwamen, met nog een surplus. Bij de seniors heren werd het een Clean Sweep : goud voor Dylan Monserez, zilver voor Massimo Renson en het wat onverwachte brons voor Arthur Taerwe. Victor Recour won zijn reeks in een sterk PR en Joshua Tremerie bleef net boven zijn PR.

Cadet Lien Durnez was het enige meisje die een dubbel deed, ze kwam eerst aan de start op de 200m om vervolgens de 800m aan te pakken. Voor als voor de meeste cadetten hun ‘indoor’doop. Vorig seizoen was er nog geen PK-indoor omwille van het gekend virus nog steeds aan het rondtollen was.
Het aantal cadetten op de 800m bij de jongens was groot : Cyril Bridelance, Ferre Vandoorn, Wietse en Warre Duthoo en Thibaut Lachat. Deze laatste vertrok als een speer in zijn reeks en won die, wat goed was voor zilver. Alle bewezen dat er nog groei mogelijk is, alles op zijn tijd en leeftijd.
Voor KKS waren nog enkele medailles te rapen op de 400m. De zilveren rapers waren juniore Ine Van Bastelaere en senior Dylan Monserez.Arne Vanfleteren liet even de studieboeken een dubbele ronde te komen lopen.

Proficiat aan alle atleten en dank aan de trainers, supporters en ouders-chauffeurs en juryleden.

Het volgende PK is dit van de cross te Roeselare op zondag 15 januari.

Recent gepost nieuws