Provinciaal kampioenschap cross

Gepubliceerd op: 16/01/2023

Roeselare 15 januari: regen, wind en weinig zon en veel nieuwe KKS- clubtruitjes.
Roeselare gekend om zijn drassig, met plassen bezaaid parcours, had deze naar Lokeren verstuurd voor de crossers op de fiets, tot jolijt van de lopers.
De jongste hadden geluk en konden hun meters in redelijk droge omstandigheden afwerken.
Juna Bourgois, Mila Truyaert, Cyriel Casteele Robbe en Jente Herreman liepen voor het plezier, eerst enkel meters na de voorlopers en de laatste 100m mochten ze hun duivels ontbinden. Een rangschikking wordt er niet opgemaakt.

Vanaf de pupillen is dit wel het geval, maar binnen de club zijn de rangschikking en tijden niet belangrijk. De atleetjes moeten er plezier aan hebben. Het enige wat de trainers verlangen is dat ze de wedstrijd uitlopen.
Amelie Lelou-Makwangou en trainings-en vervoermaatje Nora Dialundama bij de meisjes.
Staf Daels, Thomas Debal, Lowie Peeters, Elias Verschaetse, Gétano Seelde, Taillieu Eben, Daan Vercruysse , Ilias Lazou en Florian Verschaetse vormde de grote groep pupillen.
De best tegenwoordige groep waren de miniemen, bijna evenredig verdeeld over de meisjes en jongens.
Marthe Decock, Aude Degryse, Ine Gaereminck, Nora Houttekier, Ella Lachat en Emme Vansteenkiste plaveiden de weg voor de jongens. Stan Brackx, Oscar Halsberghe, Matisse Lampaert, Nolle Vanhauwaert, Tuur Vercruysse, Dré Casteele, Mathis Decoutere, Gilles Vanneste en Fons Vandoorn maalden de meters af in een goed tempo.

Tijd voor de cadetten. Bij de meisjes viel Lien Durnez net uit de top 10. Die pakte Thibaut Lachat net wel. Wat later liepen de broers Wietse en Warre Duthoo over de meet, op de voeten gevolgd door Cyriel Bridelance, Bjarne Gaereminck en Ferre Vandoorn, allen vorige zondag nog aan de slag waren in de ‘warmere’ indoorhal. Rune Truyaert wilde na een herstel zijn niet laten kennen en liep een goede wedstrijd.

Bij de scholieren hadden we Arthur Ballekens die de 15de plaats bezette.

Op de lange cross werd Flore Devriendt 4de bij de masters W35 en debutante Emma Van den Broucke 13de bij de seniors. Traingsmakker en specialiste van de 400m Genelva Diko koos voor de kortere cross en werd er 6de.
Bij de mannen viel Florens Maricau net naast het podium.

De eerste medaille een bronzen kwam er bij de masters Tom Casteele M35 op de lange cross, daar viel ook Dieter Debal naast het podium.
Op de korte cross streden vaderen master Bart Van Belleghem en senior zoon Wout om medailles elk in hun categorie. En ze konden beiden tevreden naar huis. Bart met goud bij de M55 en brons allround en voor Wout was er brons.

Wil je foto's bekijken, je zal enkele KKS'ers zijn passeren, dank aan Johan Heytens.
Johan Heytens : Foto-album van de jeugdwedstrijden
Johan Heytens : Foto-album van de wedstrijden vanaf cadet

Recent gepost nieuws