Provinciaal Kampioenschap Aflossingen 27 augustus 2022

Gepubliceerd op: 28/08/2022

Samen met de interclubwedstrijden zijn aflossingskampioenschappen een echt clubgebeuren. Samen strijden voor een medaille of een goede tijd.

Het werd een prima dag voor de rood-gele armada.

Het was al meteen prijs bij de eerste wedstrijd waaraan KKS deelnam. Bij het gloednieuwe nummer de 4x400m mixed relay lopen 2 mannen en 2 vrouwen telkens 400m, dit moet wel in een correcte volgorde gebeuren : man – vrouw – man – vrouw. Keith Luypaert nam de start, daarna volgde Renée Mol, die de stok doorgaf aan Matisse Vanneste, de slotronde was voor specialiste Genelva Diko.
Zij leverde als derde het stokje in. Zij mochten brons ophalen en hun tijd van 3:55.83 wordt de tijd op de tabel met clubrecords.

Dan was het aan de youngsters om hun kunnen te tonen op de 4x100m. Op hun leeftijd is het vooral ervaring opdoen. Stokwissels correct uitvoeren, de prestatie is van minder belang op hun jonge leeftijd.
Edertila Mbuy, Wietse Duthoo, Jarne Windels en Arthur Ballenkens vielen net naast het podium.
Later in de namiddag werd het voor hen toch nog een leuke dag. Ze mochten op de 4x800m brons ophalen.

Dan was het tijd voor de proef waar de jonge masters al gans het seizoen naar uitkeken. Het was immers wachten tot Lars Herreman in juli master werd, dan kon een ploeg worden opgesteld met 3 atleten, die in hun juniors- en seniorsperiode meermaals succesvol waren op Belgische Kampioenschappen: Lars samen met broer Ingmar en Joachim Zephirin. De vierde man werd trainer Wouter Decraene. Hun kunnen hebben ze niet verleerd. Ze deden de klok stoppen op 46.48, die tijd mag ook op de tabellen van clubrecords.

Hun opvolgers staan ook te drummen om de medailles binnen te halen. De senoirsploeg Joshua Tremerie, Dylan Monserez en de broers Robbe en Arne Vanfleteren kregen zilver om de nek.
Net als de juniorsploeg met Kobe Tack, Arthur Taerwe, Thomas Despiegelaere en Victor Recour.
Op de laatste wedstrijd de 4x200m stonden er 2 ploegen aan de start. De ploeg met startloper Joshua, Lars, Robbe en slotloper Dylan brachten het stokje als eersten over de streep, ondanks de soms onorthodoxe wissels, dwz dat de tijd van 1:29.83 nog beter kan.
De 2de ploeg met Kobe, Arthur, Thomas en Wouter werden 4de.

Ieder keerde tevreden en opgewekt huiswaarts.
Dank aan de ouders die de jonge gasten ter plaatse brachten en ze op een goede manier aanmoedigden.
Pech voor Warre Duthoo die zich 2 dagen voor het kampioenschap blesseerde, Edertila verving hem.

Recent gepost nieuws